Konya sanayisini bekleyen sessiz tehlike: Hazırlıklı olmalıyız uyarısı yapıldı!
"Geleceğe Hazırlıklı Olmalıyız" diyen Korkmaz, Türkiye'nin hızla değişen ve gelişen ekonomik yapısına paralel olarak nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın her geçen gün arttığını vurguladı. Bu bağlamda, uzun vadeli bir iş gücü planlaması yapmanın büyük önem taşıdığını belirten Korkmaz, "Ülkemizin geleceği için gençlerimizi mesleki eğitime yönlendirmeli, onların istihdam edilebilirliklerini artırmalıyız. Bu sayede hem sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemana ulaşabilir hem de gençlerimizin geleceğini güvence altına alabiliriz.”
Mevcut insan kaynakları sisteminin güncellenmesi ve geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Korkmaz, “Hızla değişen iş dünyasında rekabet edebilmek için insan kaynakları uygulamalarımızı sürekli olarak güncellemeliyiz. Özellikle esnek çalışma modelleri, uzaktan çalışma imkânları ve yaşam boyu öğrenme gibi konuların iş hayatındaki önemi her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle, insan kaynakları politikalarımıza bu konuları entegre ederek çalışanlarımızın memnuniyetini artırırken, kurumumuza da rekabet avantajı sağlayabiliriz." şeklinde konuştu.
Gençlerin Meslek Liselerine Yönlendirilmesi konusuna da değinen Korkmaz, gençlerin meslek liselerine yönlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, "Meslek liseleri, gençlerimizin hem teorik bilgiye hem de pratik becerilere sahip olmalarını sağlayan önemli kurumlardır. Bu nedenle gençlerimizi meslek liselerine yönlendirerek, onların istihdam edilebilirliklerini artırmalıyız." dedi.Yabancı İşçilerin Kayıtlı Çalıştırılması konusuyla ilgili olarak ise Korkmaz, Türkiye'nin sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü karşılamak için yabancıların kayıtlı çalıştırılmasının önünün açılması gerektiğini savundu. Bu sayede hem sanayinin büyümesi desteklenecek hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlanacak.
Yabancı işçilerin istihdamında güvenlik konusunun da göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, "Ülkemize gelen yabancıların güvenlik kontrollerinin titizlikle yapılması ve milli ve manevi değerlerimize uygun davranış sergilemelerine özen gösterilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, yaşanabilecek olumsuz durumlar, hem ülkemizin hem de sanayimizin itibarına zarar verebilir." şeklinde konuştu.
Son olarak Konya'da özellikle sektörel iş birliğinin öneminden bahseden Korkmaz, “Konya özelinde şehrin sanayi yapısına uygun nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için üniversiteler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve sanayiciler arasında güçlü bir iş birliğinin kurulması gerektiğini, bu konuda KONYAGİAD olarak tüm paydaşlarla işbirliği içinde çalışarak, kalifiye iş gücü yetiştirmek ve istihdamı artırmak için projeler üretmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.